Program Ledning Föreläsare Hotellet Anmälan och information Hem
 
Program
Det är nu 40 år sedan några labradorentusiaster resolut tog de första stegen till bildandet av en Labradorklubb.
I dag, 40 år senare, är denna klubb en av de största rasklubbarna i Sverige! Labrador retrieverklubben uppmärksammar detta med att bjuda in våra medlemmar till en tvådagars jubileumskonferens med LABRADOREN i centrum.
Lördag:
   
Kl 13.00 Konferensen startar
   
  Mr Richard Edwards,
kennel Lasgarn, England, exteriördomare, uppfödare och författare av flera rasböcker, tillika engelska rasklubbens historiker föreläser om rasens senare historia med fokus på hur begreppen field trial och show type uppkommit inom rasen.
   
  Eftermiddagskaffe
   
  Mrs Marion Hopkinson,
kennel Rocheby, England, exteriördomare och en av världens ledande uppfödare av rasen föreläser om ”Tankar kring avel och uppfödning”.
   
Kl 17.30 Dagens program beräknas sluta
   
Kl 19.00 Gemensam förbeställd 3-rätters jubileumssupé
   
Söndag:
   
Kl 9.00

Elisabeth Rhodin,
Ingående i SKKs Avelskommitté, exteriördomare för bl a labrador, uppfödare av tax. ”Tillämpning av etik och moral i avelsarbetet”, uppdatering av aktuella regelverk från SKK.

   
  Lasse Jonsson,
kennel Guns Choice, välkänd och erfaren jaktprovsdomare och uppfödare av labrador, FCI-representant med mångårig kunskap om retrieverraserna. ”Rasens utveckling, sett ur den jaktliga aspekten”. Information om funktionsbeskrivning retriever- FBR.
   
  Lunch
   
  SKKs röntgenpanel.
Representanter från SKKs avdelning Avel och Hälsa samt veterinära avläsare ”Röntgen och avläsning av höfter och armbågar hos labrador”.
Tillfälle till frågor.
   
  Eftermiddagskaffe
   
  Paneldiskussion.
Helgen avslutas med en allmän paneldiskussion med möjligheter för deltagarna att ställa frågor till samtliga gästföreläsare.
   
ca kl 17.00 Konferensen slutar
   
 
Fina konferenslokaler. Möbleringen blir skolsittning.