Campen

Labrador Working Camp

Labradorklubben centralt anordnar ibland större träningsinternat, företrädesvis inom jaktprovsträning.

 

Att samlas under några dagar, umgås och träna hund, är en viktig social del av deltagandet på träningarna, man sporrar varandra, får hjälp av duktiga instruktörer och åker hem igen med blodad tand för att kanske på egen hand gå vidare i träningen. Ofta har man skapat vänskapsband med likasinnade och som håller i sig långt efter att aktiviteten är över. Många återkommer dessutom till nästa tillfälle som samma aktivitet arrangeras.

 

Premiär 2005 i Vildhussens land

Redan inför premiären 2005 i Bispgården (Ragunda kommun i östra Jämtland), var intresset enormt och samlade över hundra deltagare med hundar,  ett fenomen som upprepats vid varje ny Camp men där antalet sängplatser har minskat sedan dess. Då fanns ett nedlagt äldreboende i närheten som kunde hysa många deltagare, det finns inte längre kvar. Idag kan man ta emot cirka 70 deltagare, förutom de som väljer att bo i egen husvagn.

 

Här lever man ihop under fem dagar i en förnämlig konferensanläggning med serviceinriktad personal, bra rum, god mat och en pub som är öppen kvällstid. För trädälskare finns ett arboreum där man kan vandra och titta på träd från olika hörn av världen (anläggningen var för länge sedan en skogshögskola). Och runt det lilla samhället tränger sig den jämtländska vildmarken på.

 

Toppinstruktörer från Storbritanien och kontinenten samsas med svenska och nordiska kollegor och gör sitt yttersta för att hjälpa både nybörjare och elitekipage till nya höjder. Ibland förekommer även kringaktiviteter, såsom exteriörbedömning och ögonlysning.

 

Night Flight

Vid varje Camp anordnas ett stort workingtest som sker under den ljusa norrländska sommarnatten. Här dömer våra utländska instruktörer som är auktoriserade jaktprovsdomare i sina resp hemländer.  Förutom för Campens deltagare, är tävlingen även öppen för utomstående retrieverekipage.

Bildspelet visar en samlingsbild per de årtal som Campens hillills arrangerats.

Klicka på en bild om du vill se den separat.

Efter några års uppehåll är det nu dags för en ny Camp sommaren 2019.

Det är Labradorklubbens huvudstyrelse som är arrangör av Campen.


Kontaktperson är utbildningshandläggare

Ulla-Britt Östman , epost

Till hjälp har styrelsens tillsatt en arbetsgrupp som utför både planering och markarbete.

Mer info om Campen 2019, bl a avgifter, får du genom att klicka på loggan till höger. Där kan man även anmäla sitt deltagande (tills det är fullt).

Copyright Labrador retrieverklubben 2019

Design Marita Björling, Webbans Illustrationer