Campen

Labrador Working Camp

Labradorklubben centralt anordnar ibland större träningsinternat, företrädesvis inom jaktprovsträning.

 

Att samlas under några dagar, umgås och träna hund, är en viktig social del av deltagandet på träningarna, man sporrar varandra, får hjälp av duktiga instruktörer och åker hem igen med blodad tand för att kanske på egen hand gå vidare i träningen. Ofta har man skapat vänskapsband med likasinnade och som håller i sig långt efter att aktiviteten är över. Många återkommer dessutom till nästa tillfälle som samma aktivitet arrangeras.

 

Premiär 2005 i Vildhussens land

Redan inför premiären 2005 i Bispgården (Ragunda kommun i östra Jämtland), var intresset enormt och samlade över hundra deltagare med hundar,  ett fenomen som upprepats vid varje ny Camp men där antalet sängplatser har minskat sedan dess. Då fanns ett nedlagt äldreboende i närheten som kunde hysa många deltagare, det finns inte längre kvar. Idag kan man ta emot cirka 70 deltagare, förutom de som väljer att bo i egen husvagn.

 

Här lever man ihop under fem dagar i en förnämlig konferensanläggning med serviceinriktad personal, bra rum, god mat och en pub som är öppen kvällstid. För trädälskare finns ett arboreum där man kan vandra och titta på träd från olika hörn av världen (anläggningen var för länge sedan en skogshögskola). Och runt det lilla samhället tränger sig den jämtländska vildmarken på.

 

Toppinstruktörer från Storbritanien och kontinenten samsas med svenska och nordiska kollegor och gör sitt yttersta för att hjälpa både nybörjare och elitekipage till nya höjder. Ibland förekommer även kringaktiviteter, såsom exteriörbedömning och ögonlysning.

 

Night Flight

Vid varje Camp anordnas ett stort workingtest som sker under den ljusa norrländska sommarnatten. Här dömer våra utländska instruktörer, som är auktoriserade jaktprovsdomare i sina resp hemländer.  Förutom för Campens deltagare, är tävlingen även öppen för utomstående retrieverekipage.
Night Flight har en egen sida i menyn.

camp19

Bildspelet visar en samlingsbild per de årtal som Campens hillills arrangerats.

Klicka på en bild om du vill se den separat.

Efter sex år blev det nu dags för en ny Camp sommaren 2019.

Nära hundra deltagare deltog på årets Camp.

Kontaktperson är utbildningshandläggare

Ulla-Britt Östman , epost

Till hjälp har styrelsens haft en arbetsgrupp som utfört både planering och markarbete.

Foton

från Campen 2019.

Klicka här >>

Campen har en egen hemsida och på den finns en länk till Campens facebooksida.

Där kan du läsa mängder av kommentarer och se många foton som deltagarna lagt in.

Klicka på vinjetten nedan så kommer du till hemsidan.

Ledningstaben 2019, som åter gjorde ett fantastiskt jobb.
 Fr vänster: Gunilla Öst, Anne Edblad, Patricia Nordbäck,
Bitte Sjöblom, Margot Engström och Marie Karlsson.
De flesta har arrangerat samtliga Camper sedan 2005.