Regionerna internt

Att arrangera Club Show

Labradorklubben har tillstånd från SSRK att arrangera en officiell utställning per år (liksom övriga SSRKs rasklubbar som också får anordna en utställning per år).

Vi kallar vår utställning för Club Show och vi brukar anlita domare från rasens hemland, Storbrittanien, vilka ska godkännas av LRKs huvudstyrelse innan inbjudan sker.

 

Vilka vill arrangera CS i framtiden?

Är din region intreserad av arrangera Club Show i framtiden, så anmäl ert intresse skriftligen till huvudstyrelsens utställningshandläggare

utst.ansv@labradorklubben.se

 

Diplom inofficiella utställningar

Nu finns två varianter av diplom (se spalten t v). Det ena (pdf) är med LRKs logga och för att fylla i uppgifterna för hand, det andra (word) kan man lägga in regionens logga samt fylla i uppgifterna på datorn.

 

 

 

Tillbaka till Din Region >>

Att arrangera officiella jaktprov

Labradorklubben (samt överiga SSRKs rasklubbar) äger rätt att arrangera valfritt antal särskilda prov i nkl och ökl. Därtill får vi anordna ett fullt B-prov årligen samt ett A-prov. Proven arrangeras av regionerna, förutom A-provet som arrangeras av LRK centralt (huvudstyrelsen).

 

Alla prov skall arrangeras efter gällande regelverk för SSRKs jaktprov för retriever. Regionerna söker själva om särskilda prov.

 

Glöm inte att kontrollera med den SSRK-avdelning som din region finns inom, innan ansökan skickas in, så det inte blir kollisioner mellan flera prov inom samma tid och område. 

 

Medlemskrav

För att deltaga på av LRK arrangerade prov krävs att man är medlem i LRK eller direktansluten till SSRK (medlem i avdelning). Utländska ekipage ska inneha giltigt medlemskap i motsvarande utländsk klubb.

 

Frågor om regionernas provverksamhet ställs till ansvarig handläggare i LRKs huvudstyrelse

jakt.ansv@labradorklubben.se